RAULI ha(ll)ussa– osallistujille
Mitä RAULI ha(ll)ussa -toiminta oikein on, kenelle se sopii ja miten sinne pääsee mukaan? Tältä sivulta löydät kaiken tarpeellisen infon toimintaan osallistumista varten.
Rauli tässä moi!
RAULI Ha(ll)ussa -hanke tarjoaa turvallista ja tavoitteellista arjen aktiivisuutta Lahdessa. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka kipuilet mielenterveyshuolien ja elämän käännekohtien kanssa. Tavoitteena on luoda yksilöllinen, ravinnon, unen ja liikunnan osa-alueet käsittävä elämäntapaohjausmalli elämänhallinnan ja hyvinvointisi tueksi.
Mukaan toimintaan matalalla kynnyksellä
Jos tunnistat itsesi seuraavasta kuvauksesta, RAULI Ha(ll)ussa sopii sinulle todennäköisesti erittäin hyvin.
- Olet mielenterveyskuntoutuja tai koet haasteita oman mielenterveytesi kanssa.
- Olet työikäinen (18-64-vuotias) ja asut Päijät-Hämeessä.
- Haluat aidosti muutosta elämänhallintaasi ja aktiivista sisältöä elämääsi.
- Koet tarvitsevasi ohjausta ravintorytmitykseen, uneen ja/tai liikuntaan liittyen.
- Olet valmis sitoutumaan tavoitteelliseen toimintaan omien voimavarojesi ja kykyjesi mukaan.
Voit olla esimerkiksi työtön työnhakija, kuntoutustuella tai sairaslomalla. Elämäntilanteellasi ei ole väliä, eikä sinulla välttämättä tarvitse olla terveys- tai sosiaalihuollon asiakkuutta. Et myöskään tarvitse lähetteitä tai lausuntoja, vaan voit hakeutua mukaan toimintaan omasta tahdostasi. Palvelu on sinulle täysin maksutonta.
Käytännönläheistä tekemistä pienryhmissä
Ryhmätoiminnassa pääset mukaan kiinteään noin 10 hengen ryhmään, jonka kokoonpano ei toiminnan aikana vaihdu. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti kaksi kertaa viikossa neljän kuukauden ajan. Toiminnassa keskitytään ravinnon, unen ja liikunnan osa-alueisiin. Kaikki toiminta on käytännönläheistä ja konkreettista tekemistä, luentoja Raulin toiminnassa ei pääse kuulemaan.
Säännöllisen ryhmän lisäksi toimintaan kuuluu tavoitteellinen yksilövalmennus ohjaajan kanssa Rauli-hankkeen teemoista ja omista tavoitteista. Kaikki tekeminen on osallistujalle maksutonta.
Hakuohjeet ryhmätoimintaan:
- Ota yhteyttä!
Soita, tekstaa tai lähetä viestiä sähköpostilla Raulin työntekijälle. Yhteystiedot löydät täältä. Halutessasi voit pyytää omaistasi tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ottamaan meihin yhteyttä puolestasi. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön täältä, jolloin olemme teihin yhteydessä. - Sovi tutustumiskäynti
Tutustumiskäynnillä kuulet toiminnastamme lisää ja samalla voimme yhdessä jutella siitä, miten toimintamme voisi sinua tukea. Toivoisimme, että verkostostasi olisi joku tapaamisella mukana, joko omainen tai lähettävän tahon työntekijä. Näin saamme yhteisesti sovittua tavoitteet toimintaan osallistumiselle.
Avoin toiminta on tutustumista
HUOM! Avoin toiminta on tällä hetkellä kesätauolla! Ryhmä jatkuu taas syyskuun alussa ke 4.9 lähtien.
Avoimeen toimintaan osallistumalla voit tutustua Rauli-hankkeen henkilökuntaan, ilmapiiriin ja toimintatapoihin, tai vaikka valmistautumaan myöhemmin alkavaan suljettuun ryhmään.
Avoimeen toimintaan voit tulla yksin tai työntekijäsi kanssa.
RAULI ha(ll)ussa -hankkeen avoin toiminta järjestetään keskiviikkoisin klo 14-15 Fressi kuntosalilla, Vapaudenkatu 13 (finnkinon yläkerta). Tutustumme kuntosalimaailmaan jokainen yksilöllisesti huomioiden turvallisessa, ammattitaitoisessa ja rennonletkeässä ohjauksessa.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot avoimeen toimintaan:
- Ilmoittaudu Antille numeroon 044 426 9521, soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla.
Mitä iloa Raulista on?
Mietitkö mitä iloa ja hyötyä RAULI ha(ll)ussa -toiminnasta voisi olla juuri sinulle? Paljonkin! Ennen kaikkea tiedossa on lisää parempaa terveyttä, hyvinvointia ja elämänhallintaa!
- Itseluottamuksesi ja toimintakykysi kasvavat.
- Tietoisuutesi erilaisista toiminnan mahdollisuuksista lisääntyy.
- Saat rauhassa miettiä omaa elämääsi ja tavoitteitasi yhdessä asiaan perehtyneen ohjaajan kanssa. Ohjaaja kertoo vaihtoehtoja ja tukee sinua itsenäisten valintojen tekemisessä.
- Voit paremmin ja tunnet itsesi terveemmäksi. Neljässä kuukaudessa ehdit huomaamaan muutoksien vaikutukset omaan elämääsi.
- Ryhmässä voit saavuttaa merkityksellisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunteita.
Ota yhteyttä, tai pyydä ohjaajaasi ottamaan yhteyttä. Jutellaan yhdessä siitä millä tavalla toimintamme voisi sinua tukea. Yhteystietomme löydät täältä.
Usein kysyttyä
Jäikö jokin asia vielä mietityttämään? Lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin!
Tarvitsenko lähetettä, jotta pääsee toimintaan?
Et tarvitse. Raulin toiminta on vapaaehtoisuuteen perustuvaa matalan kynnyksen toimintaa. Lausunnoilla tai lähetteillä ei ole merkitystä, sinun oma tarpeesi ja motivaatiosi on tärkein asia. Pyydä toimintaan ohjaavaa työntekijää sopimaan tutustumiskäynti tai sovi sellainen itse. Tutustumiskäynnillä jutellaan olisiko Raulin toiminta sinun tilanteeseesi sopiva juttu. (Todennäköisesti on 😊).
Saako osallistua vaikka vain kahden kuukauden ajan?
Mieluummin ei. Hankkeen ideana on luoda elämäntapaohjausmalli. Tällä hetkellä ohjausmalli pohjautuu neljä kuukautta kestävään prosessiin. Neljän kuukauden aika mahdollistaa muutoksen osallistujan elämäntilanteessa ja toisaalta poistaa kiireen tunnun sekä osallistujalla että toimintaan ohjaavalla työntekijällä. Tällöin toiminnassa aikaansaadut vaikutukset ja hyödyt on helpompi todentaa rahoittajalle.
Kuinka sitovaa toiminta on?
Toiminta pohjautuu vapaaehtoisuuteen, jolloin kukaan ei voi pakottaa sinua toimintaan. Jos toiminnan aikana tuntuu, että esim. voimavarat eivät riitä, istutaan alas ja jutellaan sinua eniten hyödyttävästä ratkaisusta. Tällä tavalla ehkäisemme sitä, ettei kukaan jää vaille tarvitsemaansa tukea.
Onko palvelu vain lahtelaisille?
Palvelu on tarkoitettu päijäthämäläisille, siis lahtelaisille, hollolalaisille, orimattilaisille jne.
Onko pakko tehdä jotain, jos ei halua tai pysty?
Ei ole. Toiminnan tavoitteet määritellään sinun lähtökohdistasi. Rehellisyys kunniaan tässä(kin) asiassa, asioista avoimesti keskustelemalla pääsee useimmiten parhaaseen lopputulokseen. Jos jokin tietty toiminta tuntuisikin haastavalta, toivoisimme sinun lähtevän mukaan tutkailemaan toimintaa ja kannustamaan ryhmätovereita. Tällä tavalla edesautamme ryhmän yhteishenkeä, tavoitteellisuutta ja vertaistukea.
Mistä toimintaan ohjaus tapahtuu?
Todella laajasti erilaisista palveluista. Näitä ovat esimerkiksi kuntouttava työtoiminta, työvoimapalvelut, erilaiset valmennuspalvelut, psykiatrian poliklinikat, etsivä nuorisotyö jne. Muistathan, että toimintaan voit hakeutua oma-aloitteisesti, ilman lähetettä tai lausuntoa!
Voiko alaikäinen osallistua?
Toiminnan ikähaarukaksi on määritelty työikäiset, me ajattelemme tällä 18-64-vuotiaita. Tällä hetkellä toimintaamme ohjautuu selkeästi aikuisempaa osallistujaa, jolloin on hyvä pohtia esimerkiksi 17-vuotiaan elämäntilannetta suhteessa vaikkapa 30-40-vuotiaiden ryhmätovereiden tilanteeseen.
Millainen ikäjakauma toiminnassa on?
Toiminnassa olleiden ikäjakauma on 18-50-vuotta. RAULI ha(ll)ussa -ryhmiin voi osallistua 18-64-vuotiaat henkilöt.